21 mai 2024, 16:06

Apple va crește sau va micșora bonusurile directorilor executivi pe baza unor valori sociale și de mediu

Compania americană Apple a anunțat, prin intermediul unui anunț pe linkedin.com, că va modifica bonusurile în numerar ale directorilor executivi în funcție de faptul dacă aceștia acționează în limitele valorilor sociale și de mediu ale companiei.

În acest context, Apple enumeră șase valori care includ practici de mediu, cum ar fi utilizarea materialelor reciclate în produse, diversitatea și incluziunea forței de muncă, confidențialitatea și securitatea dispozitivelor sale.

Astfel, comitetul de compensare va crește sau va micșora plățile bonusului cu până la 10% pe baza unei evaluări a performanței directorilor în funcție de valorile Apple și alte inițiative cheie ale comunității în timpul 2021.

„Apple leagă bonusurile (n.r. angajaților) de obiectivele climatice. Apple a dezvăluit că bonusurile pentru angajați, în 2021, vor fi strâns legate de performanța lor pe baza unui „modificator de mediu, social și de guvernanță”. Compania spune că modificatorul va crește sau micșora bonusurile cu până la 10% pe baza celor șase valori principale: accesibilitate, educație, incluziune și diversitate, confidențialitate și securitate, mediu și responsabilitatea furnizorilor. Salariul CEO-ului Apple Tim Cook a crescut cu aproximativ 30% anul trecut la aproape 15 milioane de dolari, după ce gigantul tehnologic a raportat câștiguri record în timpul pandemiei”, a anunțat Apple pe linkedin.com.

Sursă foto: diez.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol