21 aprilie 2024, 1:16

Colectarea selectivă cu PETrică se extinde în Brașov

Colectarea selectivă cu sistem de recompensare are un succes atât de mare în Brașov, încât primarul extinde rețeaua de aparate prin care brașovenii primesc bilete de autobuz pentru ambalajele pe care le reciclează.

”La începutul lunii septembrie, brașovenii au făcut cunoștință cu PETrică – aparatul instalat în Livada Poștei, care colectează PETuri, doze de aluminiu și sticle și oferă în schimb călătorii cu transportul în comun. PETrică a avut mare succes, iar în timpul scurt de când a poposit în Livadă a reușit să adune nu mai puțin de 231.736 de ambalaje reciclabile”, a spus primarul Brașovului, Allen Coliban.

În Brașov se vor mai monta încă două aparate de colectare automatizate: unul în zona Gării sau în zona Pieței Astra, iar în luna februarie 2022 încă unul, într-o zonă ce urmează a fi stabilită.

Edilul promite că Brașovul va mai avea și 28 de ecoinsule și 100 de sisteme de coșuri de gunoi stradale, cu pubele dedicate colectării selective.

PETrică a fost lansat ca proiect pilot în cadrul Forumului Orașelor Verzi și oferă posibilitatea obținerii, în schimbul a zece ambalaje reciclate, a două călătorii valabile pe liniile din oraș ale RATBV, încărcate pe un card nominal eliberat de operatorul de transport.

Foto: Facebook/BraiCata Brașov


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol