18 mai 2024, 6:18

Achiziția parcului eolian Crucea, aprobată de acționarii Hidroelectrica

Adunarea Generală a Acționarilor Hidroelectrica a aprobat achiziția parcului eolian Crucea.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă citat de green-report.ro.

“Rămânem în zona energiilor regenerabile prin tot ceea ce ne propunem și dorim ca Hidroelectrica să-și păstreze statutul de companie verde 100%”, a afirmat Bogdan Badea, Președintele Directoratului societății, potrivit sursei citate.

Astfel, potrivit Hidroelectrica, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne și mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW, arată Hidroelectrica.

“Decizia luată astăzi de acționariat face ca Hidroelectrica să devină prima companie de stat care marchează un M&A reușit. Este un succes atât pentru statul român, cât și pentru societate, un moment care schimbă perspectivele și care demonstrează că atunci când există interes și implicare companiile românești din energie pot fi cel puțin la fel de competitive pe zona de dezvoltare ca și cele private. Achiziția Parcului Eolian Crucea confirmă obiectivul pe care ni l-am asumat atunci când am pus pe masa strategia Hidroelectrica – acela de a diversifica portofoliul de producție al companiei și de a face energia verde o prioritate unică de dezvoltare”, a mai declarat Badea.

Sursă foto: apolodor.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol