21 aprilie 2024, 2:44

A fost clonată prima specie de animal pe cale de dispariție în SUA FOTO

Oamenii de știință au clonat prima specie de animal pe cale de dispariție în Statele Unite ale Americii (SUA). Este vorba despre Elizabeth Ann. Aceasta a fost creată din celulele Willa, un dihor cu picioare negre care a trăit acum mai bine de 30 de ani, anunţă Serviciul SUA Fish and Wildlife, potrivit green-report.ro.

Willa a murit în 1988 și rămășițe sale au fost înghețate în primele zile de studiere a tehnologiei bazată pe ADN.

„Deși această cercetare este preliminară, este prima clonare a unei specii native pe cale de dispariție din America de Nord și oferă un instrument promițător pentru eforturile continue de conservare a dihorului cu picioare negre”, a declarat Noreen Walsh, directorul serviciului Mountain-Prairie Region, potrivit sursei citate.

Această specie, singurul dihor nativ din America de Nord, a fost crezută odată dispărută, dar a fost readusă de la aproape dispariția pentru totdeauna, după ce un fermier din Wyoming a descoperit o populație mică pe pământul său în 1981.

Sursă foto: green-report.ro.

Cu toate acestea, doar șapte dintre animalele sălbatice originale au fost crescute și toți dihorii vii din zilele noastre sunt strâns legaţi genetic, acest lucru punând limitări asupra diversității genetice a speciei, cu efecte asupra rezilienței la medii în schimbare și amenințările cu boli emergente.

Sursă foto: green-report.ro.

Inițial, dihorii cu picior negru au început să dispară după ce și-au pierdut habitatul, pe măsură ce fermierii au împușcat și au otrăvit coloniile de câini de prerie care făceau terenurile mai puțin potrivite pentru vite.

Sursă foto: descopera.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol