19 iulie 2024, 21:46

Un producător mare de ambalaje de carton, investiție de milioane de dolari pentru extinderea liniei de reciclare a deșeurilor

Unul dintre cei mai mari producători de hârtie igienică, carton ondulat și ambalaje din carton din România dorește să investească pentru a extinde linia de reciclare a deșeurilor.

Este vorba despre compania Vrancart.

Astfel, Vrancart va primi un ajutor de stat în valoare maximă de 8,3 de milioane de euro pentru a realiza o investiţie de tip “green field” în valoarea totală de 17 milioane de euro, potrivit green-report.ro.

Producătorul va îngloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deșeuri complementare celor reciclate în momentul de față, precum reciclarea deșeurilor de plastic și lemn, obținerea de produse modelate din deșeuri de hârtie și carton, reciclarea cenușii industriale și valorificarea energetică a reziduurilor industriale.

„Vrancart este asimilat, în mod tradițional, unui producător de hârtie și carton, însă compania activează pe mai multe direcții conexe, fiind chiar lider de piață în domeniul colectării și reciclării deșeurilor. Noua facilitate completează și extinde activitatea grupului în acest domeniu în care Vrancart are deja o expertiză incontestabilă. Apreciem colaborarea autorităților guvernamentale care, în urma analizei cererii de finanțare, au decis susținerea acestui proiect 100% românesc. Investiția Vrancart va avea un impact major în comunitatea locală, prin crearea de locuri de muncă (atât în cadrul facilității de producție, cât și în zona colaboratorilor și societăților furnizoare), dar mai ales prin creșterea capacității de colectare și prelucrare a deșeurilor în cadrul strategiei naționale de reciclare, în acord cu cerințele și normele europene”, a declarat Ionel Marian Ciucioi, Director general și Președinte al Consiliului de Administrație Vrancart, potrivit sursei citate.

Investiția va fi amplasată în Adjud, pe platforma industrială a Vrancart și va presupune o perioadă de implementare de 2 ani, angajarea unui număr suplimentar de 164 de persoane și o cifră de afaceri anuală estimată la 8,5 milioane de euro.

Sursă foto: jimmbsw.web.app


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol