21 aprilie 2024, 3:03

357 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea calităţii apei în două județe din România

Comisia Europeană a aprobat două investiţii din Fondul de coeziune, în valoare totală de 357 de milioane de euro, pentru extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi de epurare a apelor uzate din două județe din România, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Este vorba despre judeţele Satu Mare şi Brăila.

Astfel, prin intermediul acestor proiecte se va furniza apă potabilă de bună calitate, se vor reduce scurgerile de ape reziduale şi se vor îmbunătăţi serviciile de tratare a apelor reziduale, asigurându-se, în acelaşi timp, conformitatea cu directivele UE privind calitatea apei potabile şi tratarea apelor reziduale.

“Politica de coeziune a UE vizează inclusiv protejarea şi îmbunătăţirea calităţii celui mai valoros bun de care dispunem: apa. O infrastructură extinsă şi modernizată pentru apă şi ape reziduale va îmbunătăţi accesul la apă, va reduce poluarea solului şi a apei şi va contribui la protejarea biodiversităţii. Prin sporirea siguranţei apei şi prin contribuţia la îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei şi a mediului, aceste proiecte vor ameliora condiţiile de viaţă ale populaţiei locale”, a afirmat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Sursă foto: stirileprotv.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol