25 mai 2024, 19:33

Peste 50% dintre americani ar trăi într-o casă mică de tip „tiny home” SONDAJ

În Statele Unite ale Americii, locuitorii încep să ia în calcul tot mai mult să se mute în case mici, de până la 46 de metri pătrați, departe de orașele aglomerate.

Așadar, 56% dintre americanii dintr-un sondaj publicat pe green-report.ro au declarat că ar trăi într-o casă mică.

Potrivit sondajului citat, în America, suprafața medie a unei case a crescut de la 93 de metri pătrați în anii 1950, la 165 de metri pătrați – în 1978, 230,3 metri pătrați – în 2007, 247,3 metri pătrați – 2013. Dacă în trecut majoritatea caselor aveau trei dormitoare, acum 46% au patru dormitoare sau mai multe, iar 37% au trei sau mai multe băi.

Tiny home

Astfel, din dorința de a proteja mediul, de a cheltui mai puțin, de a interacționa mai mult cu oamenii și de a schimba mentalitatea consumeristă, în Statele Unite a luat naștere mișcarea tiny houses. Deși încă nu există o definiție pentru casele mici („tiny houses”), se pare că dimensiunile sunt până în 46 de metri pătrați.

Astfel, în urma pandemiei de coronavirus, tiny houses câștigă și mai mult teren. Într-un sondaj la care au participat mii de persoane, realizat de Fidelity National Financial, 56% dintre americani au declarat că ar trăi într-o casă mică.

Pe lângă preț, care reprezintă cel mai important motiv pentru care americanii ar alege o casă mică, respondenții au mai amintit eficiența, impactul asupra mediului, stilul de viață minimalist, abilitatea de a scădea numărul de lucruri deținute.

Sursă foto: foxbusiness.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol