Start-up-ul polonez în domeniul monitorizării calităţii aerului, Airly, prezent şi în România, a finalizat o finanţare în valoare de 3,3 milioane de dolari.
Astfel, cu această finanțare îşi va extinde reţeaua care utilizează inteligenţa artificială pentru măsurarea calităţii aerului la nivel global. În acest context, o parte din bani vor fi alocați pentru dezvoltarea şi extinderea reţelei din România, pentru a oferi acces la date referitoare la calitatea aerului în timp real şi gratuit, potrivit green-report.ro.
În România, reţeaua Airly de monitorizare a calităţii aerului a fost lansată în anul 2018, alături de Philips România, şi include în prezent 115 senzori în 18 oraşe din ţară.
Prin utilizarea inteligenţei artificiale, Airly oferă informaţii esenţiale despre calitatea aerului şi poate estima nivelul de poluare pentru următoarele 24 de ore, cu o verificabilitate de până la 95%. Airly pune la dispoziţia clienţilor din întreaga lume o platformă cu informaţii despre calitatea aerului, prin instalarea de reţele de senzori care urmăresc toţi indicatorii cheie de poluare – particule (PM1, PM2.5, PM10) şi gaze (NO2, O3, SO2 şi CO).
Totodată, departamentul de Cercetare şi Dezvoltare al Airly poartă discuţii cu marile companii din industria mobilităţii pentru lansarea unor maşini şi scutere echipate cu senzori, pentru urmărirea calităţii aerului, dar la o rezoluţie şi mai mare.
„Aerul poluat este o plagă pentru sănătatea noastră – este ca o pandemie care avansează mai lent. Această finanțare ne va ajuta să ne extindem amprenta globală și să sprijinim astfel și mai multe orașe, companii și comunități în demersul de informare despre calitatea aerului din jurul nostru. România va rămâne în continuare în strategia noastră de dezvoltare, vom investi în structura companiei local, vom face angajări și vom extinde rețeaua de senzori în mai multe orașe”, a declarat Wiktor Warchałowski, CEO și co-founder Airly, potrivit sursei citate.
Sursă foto: calitateaer.ro.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol