21 aprilie 2024, 2:18

33.000 de elevi au participat la concursul de robotică NEXTLAB.TECH în 2020

În 2020, elevi în număr de 33.000 din întreaga țară au participat la concursul de robotică NEXTLAB.TECH, potrivit infomediu.eu. 

Aceștia au avut vârste cuprinse între 8 și 16 ani și au fost de 10 ori mai mulți comparativ cu anul 2019, potrivit sursei citate.

Dintre aceștia, aproximativ 1.400 de elevi au primit un roboțel gratuit de la sponsori sau au achiziționat un kit din resurse proprii.

Acest concurs este cea mai mare competiție de acest gen din România și este parte a programului Romania Tech Nation.

În cadrul concursului, elevii au rezolvat peste 560.000 de exerciții STEM.

Prima fază a competiției a implicat lucrul cu roboți virtuali, iar în a doua etapă elevii au construit roboți fizici NEXTLAB.TECH, bazați pe tehnologia ARDUINO. Dintre cei 33.000 de elevi înscriși inițial, s-au calificat în faza a II-a a concursului 4.800 de elevi, iar dintre aceștia aproximativ 1.400 de elevi au primit un roboțel gratuit de la sponsori sau au achiziționat un kit din resurse proprii.

În 2021, concursul va mai include o probă nouă, de robotică creativă, bazată pe teme ecologice.

„Concursul de robotică NEXTLAB.TECH reprezintă o șansă pentru elevii care doresc să se pregătească pentru profesiile viitorului. În cadrul acestei inițiative, elevii au ocazia să învețe diferite noțiuni într-o manieră transdisciplinară, de la robotică, la programare și chiar digital storytelling. Deja suntem nerăbdători să ne apucăm de organizarea următoarei ediții, unde vor exista trei probe: line follower basic, line follower advanced și robotică creativă. Mulțumim Băncii Comerciale Române și celorlalți sponsori pentru sprijinul acordat”, a declarat managerul proiectului, prof. univ. dr. Răzvan Bologa de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București.

Sursă foto: freepik.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol