18 iulie 2024, 23:13

1,7 tone de chiștoace, colectate selectiv și valorificate energetic în 2020

1,7 tone de chiștoace au fost colectate selectiv și valorificate energetic 2020, potrivit green-report.ro.

Este vorba despre orașele București, Constanța și Iași.

Astfel, în cadrul campaniei unei campanii dedicate, fumătorii din Sectorul 3 al Capitalei și municipiile Constanța și Iași sunt invitați să arunce chiștoacele în scrumiere stradale speciale. În acest context, BAT a creat și instalat 700 de scrumiere stradale în cele trei orașe partenere.

„Ne-am asumat reducerea impactului industriei noastre asupra mediului și acest lucru este evident în inițiativele din cadrul programului Alege Asumat un Oraș Curat: de la crearea infrastructurii pentru colectarea și valorificarea energetică a chiștoacelor, la programul de colectare și reciclare a versiunilor anterioare ale glo, dispozitivul dezvoltat de BAT pentru încălzirea tutunului. Le mulțumim celor care înțeleg importanța gesturilor simple, dar responsabile și suntem mândri că, împreună cu ei, am împiedicat 1,7 tone de chiștoace să ajungă pe stradă”, a declarat Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice, Aria Europa Centrală și de Sud din cadrul British American Tobacco, potrivit sursei citate.

Proiectul este o inițiativă a British American Tobacco în parteneriat cu Green Academy și Primăria Sectorului 3 al Capitalei, Primăria Municipiului Constanța și Primăria Municipiului Iași.

Sursă foto: ziaruldeiasi.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol