21 aprilie 2024, 2:51

1 aprilie, Ziua Păsărilor 2021: păstrați distanțarea socială, dar apropiați-vă de natură!

Societatea Ornitologică Română (SOR) sărbătorește, pe data de 1 aprilie, Ziua Păsărilor în mediul online, prin evenimente organizate pe pagina de Facebook a organizației. Ziua Păsărilor 2021 va începe la ora 10.00 cu un material video conceput de specialiști de la SOR, în care vor fi prezentate cele mai comune specii de păsări ce pot fi observate în orașe. La ora 12.00, se va organiza un test de cunoștințe destinat începătorilor în recunoașterea păsărilor, iar la ora 14.00 un alt test pentru pasionații din domeniu.

La ora 18.00, va fi prezentat un formular conceput să vină în ajutorul celor care merg în această perioadă în natură pentru activitățile de „birdwatching”.

Cele mai indicate locuri pentru „birdwatching”

Persoanele care doresc să participe la activități de observare și identificare a păsărilor o pot face în zone specifice, precum râuri, lacuri naturale sau de acumulare, mlaștini și păduri. Iată câteva recomandări concrete:

  • Dobrogea – Vadu, Năvodari, Techirghiol, Cheile Dobrogei
  • Muntenia – Comana, Balta Albă, Grădiștea, Lacurile de baraj de pe Argeș, Bistreț, Lacurile de baraj de pe Olt, Maglavit
  • Moldova – Jijia-Miletin, Pângărați-Vaduri-Bâtca Doamnei, Lacurile de baraj de pe Siret, Mața-Cârja-Rădeanu
  • Transilvania – Lacurile de baraj de pe Olt, Sânpaul, Iernut, Cipău, Zona Zau de Câmpie – Tăureni,
  • Banat-Crișana – Lunca Turului, Aleșd, Cefa, Lunca Mureșului, Satchinez.

 

În ceea ce privește Capitala, Parcul Natural Văcărești rămâne în continuare cel mai bun loc de „birdwatching”, conform observațiilor realizate de membrii SOR, în cadrul proiectului Atlasul Păsărilor din București. Și în parcurile Herăstrău sau Tineretului sau pe Lacul Morii se pot observa numeroase specii.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol