18 mai 2024, 0:33

Zece situri din Elveția, Franța și Italia, adăugate pe lista celor protejate

Zece situri din Elveția, Franța și Italia au fost adăugate pe “lista verde” a unei organizații de conservare a ariilor protejat, potrivit green-report.ro.

Astfel, “Lista verde a zonelor protejate și conservate”, a fost publicată de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN)

”Siturile incluse pe lista verde de UICN s-au remarcat printr-o gestiune exemplară, o guvernanţă echitabilă şi un angajament pe termen lung în favoarea unei conservări de succes. Ariile protejate şi conservate eficient sunt esenţiale dacă vrem să punem capăt pierderii dramatice de vieţi la care asistăm pe Terra”’, a spus directorul general UICN, Bruno Oberle, potrivit sursei citate.

În acest context, noile situri certificate în Franţa sunt: rezervaţia Coloraie a vulcanului de pe insula Reunion, rezervaţia naturală naţională Contamines-Montjoie (departamentul Haute-Savoie), mlaştinile din văile Essonne şi Juine (Ile-de-France), domeniul Tour du Valat (Bouches-du-Rhone), rezervaţia naturală naţională Sainte-Victoire (Bouches-du-Rhone), rezervaţiile naturale naţionale din Haut-Giffre şi Aiguilles Rouges (Savoie) şi situl Natura 2000 Bassin du Drugeon (Jura).

Totodată, în Italia, două arii protejate se alătură listei verzi, ”parcul naţional Arcipelago Toscano şi parcul naţional Foreste Casentinesi, Monte Falterona şi Campigna, în timp ce statutul pe lista verde a primului parc naţional din ţară, Gran Paradiso, a fost reînnoit”.

De asemenea, Parcul naţional elveţian devine primul sit din Elveţia prezent pe lista verde. Este vorba despre o rezervaţie naturală unde activitatea umană este aproape interzisă, cu 170 de kilometri pătraţi de păduri, pajişti subalpine şi alpine, roci şi grohotişuri.

Sursă foto: cistour.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol