18 iulie 2024, 23:43

Vremea se încălzește treptat din weekend

Deși în anumite regiuni se anunță ninsori și vând puternic, vremea ar putea să înceapă să se încălzească treptat din weekend, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, potrivit meteorologilor, sâmbătă, 10 aprilie, vremea începe să se îndrepte. Valorile termice, în creștere ușoară față de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme mai rece în mod obișnuit pentru această perioadă, mai ales dimineața și noaptea, în majoritatea zonelor.

Așadar, temperaturile maxime se vor încadra între 9 si 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9…-7 grade in depresiunile intramontane si 6…7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, izolat cu unele intensificări pe crestele montane.

Totodată, vor fi condișii de ceață, iar la sfârșitul nopții se va produce bruma, local în Transilvania și pe suprafețe mici în celelalte regiuni.

În Capitală, deși în creștere ușoară față de intervalul precedent, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât normal la această dată dimineața și noaptea.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minima va fi de 2…3 grade, mai scăzută, până în jurul a 0 grade, în zona periurbană unde vor mai fi condiții de brumă.

Sursă foto: edifica.ro.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol