19 iulie 2024, 20:18

Vrei un stil de viață ecofriendly? Iată ce ai de făcut

Vrei un stil de viață ecofriendly? Ghidul cu sfaturi practice ,,Sustenabil zi de zi” vine în sprijinul tău.

Un ghid realizat de Asociația Environ în parteneriat cu Eco Synergy și Stratos, acesta cuprinde sfaturi practice care pot fi aplicate în renovarea locuinței, deplasări, organizarea unei petreceri, cumpărarea și prepararea mâncării, educarea celor mici și altele, ajutând doritorii să înțeleagă câteva principii de bază ale unui stil de viață cu impact minim asupra mediului.

Astfel, ghidul abordează 24 dintre cele mai frecvente activități zilnice din viața unui om, propunând alternative mai puțin dăunătoare mediului pentru diferite gesturi.

În acest context, directorul marketing Environ, Roxana Puia, a explicat: ,,Sustenabilitatea a devenit un termen în trend folosit tot mai mult atât în mediul de afaceri, cât și în discuțiile între prieteni, însă puțini sunt cei care știu de fapt ce înseamnă să fii sustenabil. Studiile arată că oamenii își doresc să trăiască într-un mediu sănătos și curat, dar nu știu care sunt soluțiile pe care le au pentru a contribui la acest lucru. Noi ne-am propus ca prin acest  proiect să arătăm că sustenabilitatea este un stil de viață care se construiește în fiecare zi prin alegerile conștiente pe care le facem și poate fi  la îndemâna fiecăruia, dacă există interes și informare”, potrivit green-report.ro.

Mai precis, un stil de viață sustenabil înseamnă să consumi mai puține resurse, prețuind calitatea și nu cantitatea.

În același timp, un stil de viață sustenabil înseamnă respect pentru oameni, pentru mediul înconjurător și respect pentru tine dar și să faci alegeri responsabile, conștiente.

„Acest ghid de sustenabilitate ar trebui sa devină un ghid de bune maniere în ceea ce privește comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi. Multe schimbări majore au plecat de la idei și gesturi mici, iar responsabilitatea față de mediu este o schimbare majoră care trebuie să se întâmple în societatea noastră. Sustenabilitatea nu este ceva abstract și nici nu trebuie să fie numai un atribut al companiilor, modelelor economice sau al instituțiilor; sustenabilitatea trebuie să devină o latură umană, o calitate precum empatia, responsabilitatea, grija. Nu în ultimul rând, sustenabilitatea începe de la fiecare dintre noi!”, a declarat Luminița Roșca, director general Eco Synergy, arată sursa citată.

Sursă foto: usgreentechnology.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol