21 aprilie 2024, 2:40

Volkswagen, la un pas de o amendă de 100 milioane euro pentru depășirea emisiilor de CO2

Grupul german Volskwagen a anunţat, luni, că se confruntă cu o posibilă amendă de peste 100 de milioane de euro pentru că a ratat obiectivul Uniunii Europene din 2020 pentru emisiile de CO2 autovehiculelor cu motorizare diesel, potrivit green-report.ro.

Deși Volkswagen a redus emisiile medii de CO2 la noile sale mașini vândute în UE anul trecut cu aproximativ 20% până la 99,8 grame pe km, aceasta a fost cu aproximativ 0,5 g / km peste obiectivul său.

„Am ratat de  puțin ținta de reducere a emisiilor de CO2 ale flotei pentru 2020, și din cauza pandemiei de COVID-19”, a declarat CEO-ul Herbert Diess, potrivit sursei citate.

Acesta a adăugat că este aproape sigur că în 2021 obiectivul va fi atins, deoarece principalele mărci ale companiei vor scoate noi modele electrice.

Marca de bază VW Group și Audi și-au îndeplinit obiectivele, în mare parte datorită lansărilor modelelor electrice VW ID3 și Audi e-tron.

Potrivit lui Diess, obiectivele mai stricte ale UE privind emisiile îi vor obliga să crească proporția de vehicule hibride și electrice în vânzările europene de autoturisme la 60% până în 2030, față de obiectivul anterior de 40%.

Factorii de decizie europeni s-au limitat la emisiile de eșapament, forțând producătorii de automobile să stimuleze dezvoltarea tehnologiei cu emisii reduse sau să se confrunte cu o penalizare de 95 de euro pe gram de CO2 în exces pe care îl emit.

Sursă foto: playtech.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol