19 iulie 2024, 0:38

Un prefect vine cu soluția: Premii pentru cei care îi raportează pe poluatori

Un prefect vine cu soluția, acordând premii pentru cei care îi raportează pe poluatori.

Este vorba de Stelian Dolha, prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha. În contextul poluării râului Someș, acesta a decis „supravegherea reciprocă a cetăţenilor şi acordarea de premii motivante pentru cei care fac sesizări referitoare la acţiuni care aduc prejudicii mediului”.

„În urma ședinței de la sfârșitul anului trecut pe tema protecției mediului, împreună cu participanții am reușit să stabilim o listă de acțiuni care să contribuie la oprirea acestui obicei vechi de depozitare de deșeuri menajere pe albiile râurilor. Un aport foarte mare în educarea cetățenilor în ce privește adoptarea unui comportament ecologic îl au primăriile, atât prin acțiuni de sancționare, cât și prin activități continue de informare în acest sens. Natura este casa tuturor, iar pitorescul bistrițean are și el de suferit din cauza gunoaielor aruncate la întâmplare”, a declarat prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, potrivit unui comunicat.

Decizia prefectului vine după ce au fost depistate unele dintre cele mai afectate zone de pe Valea Someșului, zone care necesită o ecologizare de urgență. Printre măsurile propuse se numără supravegherea reciprocă a cetățenilor și acordarea de premii motivante pentru cei care fac sesizări referitoare la acțiuni care aduc prejudicii mediului, amplasarea de sisteme de supraveghere video și acțiuni de monitorizare intensificate în zonele vizate.

Sursă foto: emaramures.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol