18 mai 2024, 18:43

Bradul de Crăciun din centrul Buzăului va ajunge în sticle de apă tonică în Estonia

Pomul de Crăciun din Piața Dacia, donat de o familie de buzoieni, va fi transformat în esență de brad și va ajunge în Estonia sub forma de apă tonică de la Buzău.

Este inițiativa a doi antreprenori care dețin, la Buzău, o fabrică de bere artizanală. Ei au propus municipalității un acord de preluare a bradului, care, odată semnat, permite valorificarea pomului.

Mai departe, acele bradului și parte din crengi vor fi împachetate și trimise în Estonia unde există fabrica de reciclare a brazilor. Ulterior, cetina pomului de Crăciun se va transforma în esență de pin, din care se va fabrica apă tonică.

Fiecare sticlă de 250 ml va primi o etichetă pe care este menționată proveniența ei controlată, legând direct apa tonică de arborele din care a fost obținut și, implicit, de Buzău. Numele orașului Buzău va apărea și pe sticlele care vor fi vândute în ediție limitată.

Bradul natural de 25 metri și 70 de ani a fost donat de către familia Moraru din oraș și a fost tăiat din curtea casei, deoarece amenința casa.

Foto: Șansa News


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol