18 iulie 2024, 23:43

Trei metode prin care să faci din casa ta un mediu sănătos

Este important, pentru fiecare dintre noi, să trăim într-un mediu sănătos acasă – locul în care petrecem foarte mult timp în viața de zi cu zi. Totodată, copiii sunt foarte vulnerabili la impactul climatului interior necorespunzător, pentru că plămânii și creierul lor nu sunt încă complet dezvoltate.

Astfel, poluarea aerului și nivelurile ridicate de CO2 pot conduce la probleme de sănătate, cum ar fi dureri de cap, tulburări de somn și extenuare până la dificultăți de concentrare, potrivit green-report.ro.

Pentru a obţine un mediu interior sănătos există, totuși, câteva metode simple.

Purificator de aer

Specialiştii avertizează cetăţenii cu privire la faptul că, în interior, factorul poluării poate fi şi mai nesănătos decât în exterior.

Există diferite cauze care pot influenţa apariţia unor agenţi poluanţi dăunători: prezenţa substanţelor toxice folosite la curăţenie, a gazului utilizat în casă, a fumului de ţigară sau a prafului acumulat în mobilă şi în textile. În acest context, un purificator de aer ar putea schimba cu totul atmosfera din casă, datorită filtrelor pe care le conţine în interiorul său, potrivit sursei citate.

Plante

Ele au capacitatea de a purifica aerul din încăpere, de a genera oxigen şi de a contribui pozitiv la menţinerea sănătăţii sistemului respirator.

Vopsea lavabilă purificatoare

Există și vopsea lavabilă de interior care are capacitatea de a depolua spaţiul în care este folosită. Aceasta reduce formaldehida din aer, distruge substanţele nocive şi îndepărtează microorganismele dăunătoare. Are proprietăţi antibacteriene, nu este periculoasă, are putere mare de acoperire şi poate fi aplicată uşor.

Sursă foto: adelaparvu.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol