21 aprilie 2024, 1:22

Telecomenzile cu încărcare solară, prezentate de Samsung. Care este conceptul

Samsung a prezentat, în cadrul târgului de tehnologie CES, telecomanda cu celule solare care poate fi alimentată atât de lumina interioară, cât și de cea exterioară. În cazul în care cele două surse de energie nu sunt suficiente, aceasta se poate alimenta de un USB, potrivit green-report.ro.
Conform companiei, telecomanda este destul de ecologică, 24% din cele 31 de grame de plastic fiind fabricate din „polietilen tereftalat reciclat”. Potrivit Samsung, telecomanda alimentată cu energie solară va ajuta la „prevenirea deșeurilor de la 99 de milioane de baterii AAA proiectate pe parcursul a șapte ani”.

În același timp, Samsung a explicat că ia măsuri și pentru creșterea ambalajelor ecologice în 2021, promițând, în acest sens, să reutilizeze până la 200.000 tons carton ondulat în fiecare an.

Prin minimizarea textului și a imaginilor grafice pe ambalajul ecologic, cerneala pe bază de ulei din imprimarea color care este utilizată în mod tradițional pe cutiile TV este eliminată, contribuind, de asemenea, la reducerea cantităţii de deșeuri.

Sursă foto: observatornews.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol