18 iunie 2024, 4:55

În curând, taxe pe centralele de apartament (VIDEO)

Cei care au centrale de apartament riscă să fie taxaţi în câţiva ani. Poluarea provocată de încălzirea rezidenţială este la fel de gravă ca cea din trafic, aşa că vor fi descurajate centralele individuale pe gaze. O măsură în acest sens va fi anunţată la nivel european.

Comisia Europeană va prezenta în această vară un plan de măsuri pentru a ajunge la ţinta de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030.

O soluţie de tranziţie ar putea fi centralele de bloc.

Ca să înţelegem cât de mult poluează centralele individuale, putem face o comparaţie cu o maşină pe combustie, care la fiecare pornire a motorului are un consum mai mare de combustibil şi o cantitate mai mare de noxe emise, până să ajungă la un regim normal de mers. Şi centralele de apartament au mai multe porniri şi opriri decât una de bloc. La fel, un autobuz cu 50 de persoane, de exemplu, poluează mai puţin decât 50 de maşini.

Video: Știrile Pro TV


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol