18 mai 2024, 13:42

Sony trece la ambalaje din bambus, trestie de zahăr și hârtie reciclată (FOTO)

Sony a dezvăluit un material de ambalare durabil și ecologic realizat din bambus, fibră de trestie de zahăr și hârtie reciclată. Carcasele, cutia exterioară, cutia interioară și tampoanele de protecție pot fi realizate în întregime din material amestecat, unul durabil, fără plastic și colorant. Prin schimbarea modului de amestecare, materialul poate fi transformat în forme multiple, garantând o mare varietate de utilizări, în timp ce încorporarea caracterelor în design poate fi în relief, evitând utilizarea cernelii.

Compania a dezvoltat acest material pentru ambalarea căștilor WF-1000XM4, dar își propune să-l folosească în viitor pentru o gamă mai largă de produse. Materialul folosește bambus cultivat în trei munți din provincia Guizhou (China) și este un tip diferit de cel care servește ca sursă de hrană pentru urșii panda.

Bambusul, ca trestia de zahăr, este o plantă cu un ciclu de creștere scurt. „Materialul final folosește numai tescovină de trestie de zahăr, adică ceea ce rămâne în procesul de producere a zahărului. Rezistența materialului este crescută prin combinarea hârtiei reciclate cu fibre de bambus și trestie de zahăr, în timp ce hârtia îi oferă un aspect organic unic.

Sony continuă să promoveze ambalajele care reduc materialele plastice prin inițiative care vizează eliminarea ambalajelor din plastic din produsele mici nou proiectate stabilite în obiectivele sale de mediu pe termen mediu – 2025.

Foto: Designboom


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol