17 aprilie 2024, 14:36

În sectorul 6, se instalează senzori de poluare în școli

În sectorul 6 al Capitalei se instalează senzori de poluare în unitățile de învățământ, în cadrul proiectului CITY AIR, primul program naţional de monitorizare a calității aerului în școli. Implementarea presupune, într-o primă etapă, montarea a câte doi senzori care monitorizează local nivelul poluării. Aceștia se montează în interiorul și în exteriorul unităților de învățământ și vor măsura, timp de un an de zile, particulele în suspensie PM 1, PM 2.5, PM 10, umiditatea, presiunea și temperatura și gazele periculoase din aer, acestea având un efect extrem de nociv asupra sănătății umane.

Datele colectate sunt apoi stocate și prelucrate într-o aplicație dedicată, pe platforma online.

Unitățile de învățământ participante la proiect sunt:

  • Colegiul Tehnic Petru Maior
  • Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu
  • Şcoala Gimnazială Regina Maria
  • Şcoala Gimnazială nr.279
  • Şcoala Gimnazială nr.163.

 

Proiectul City Air are și o latură educațională, iar autoritatea locală a sectorului 6 promovează în rândul elevilor importanţa protejării mediului și metodele de reducere a poluării.

Copiii învață despre importanţa respectului faţă de mediul înconjurător și sunt stimulați să participe activ la protejarea acestuia. Implicarea autorităților locale este fundamentală, având în vedere faptul că informațiile de acest tip sunt de cele mai multe ori trecute ca fiind opționale în programa școlară.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol