Preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuţă, a declarat că, pentru o mai bună colectare a deșeurilor separate, ar trebui să se renunțe la folosirea ghenelor din interiorul blocurilor, potrivit green-report.ro.
“Desfiinţarea tubulaturii şi din punct de vedere al sănătăţii publice şi din cel al colectării separate a deşeurilor ar trebui să fie următorul pas, chiar dacă este o măsură nepopulară printre asociaţiile de proprietari. Tubulatura respectivă nu ar trebui să aibă un viitor îndelungat”, a spus Mereuţă.
În același timp, acesta mai este de părere că Bucureştiul a fost mereu “la coadă” în ceea ce priveşte colectarea separată a deşeurilor.
“Am derulat proiecte de colectare separată a deşeurilor şi Bucureştiul a fost întodeauna coada, fără nicio discuţie. Cetăţeanul din Bucureşti nu a avut parte de aplicarea legislaţiei pentru că dacă ne uităm la Legea salubrizării, şi, pe bună dreptate, salubriştii nu au nicio vină, este autoritatea publică locală care are autoritate exclusivă pentru infrastructura respectivă dacă nu este delegată printr-un serviciu”, a mai declarat acesta, potrivit sursei citate.
Nu în ultimul rând, acesta a mai adăugat: “Faptul că Legea compostului a intrat în vigoare într-o sămbătă în anonimat după şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial, nu mă miră. Pentru că dacă ne citim la legislaţia cu privire la deşeuri şi citez din memorie – până la 30 iunie 2019 toate UAT-urile vor avea implementat un sistem de colectare separată a deşeurilor pe principiul <Plăteşti cât arunci> şi cu fracţiile respective. Iată că nu suntem încă în 30 iunie 2019 în Bucureşti şi nu mă miră pentru că Bucureştiul e un model de dezorganizare administrativă ca şi mod de funcţionare a acestor primării de sector fiind foarte eterogen şi discriminatoriu modul în care este văzut acest serviciu în Bucureşti”.
Sursă foto: stirilekanald.ro.
COMMENTS ARE OFF THIS POST