28 mai 2024, 9:42

Schimbare bruscă în Grecia: De la 20 de grade la minus 20 de grade

O schimbare bruscă de temperatură a avut loc în Grecia, după ce, de la o temperatură de 20 de grade, peste noapte s-a ajuns la minus 20 de grade Celsius.

Mai precis, în urmă cu doar câteva zile, în Atena s-au înregistrat 23 de grade Celsius, iar oamenii au ieșit la plimbare pe plajă sau chiar au făcut baie în mare. Potrivit Observatorului naţional de la Atena, temperatura la Chania, pe insula meridională Creta, a atins 28,3 grade C în jurul prânzului – una din temperaturile cele mai ridicate înregistrate în ianuarie în ultimii 50 de ani, potrivit green-report.ro.

„Vremea ne înnebunește! Pentru că vedem zăpadă, frig și dezastre în Europa, în Spania, iar aici avem zile senine, cu soare”, a comentat un localnic pentru Reuters.

Cu toate acestea, pe măsură ce furtuna Leandros s-a apropiat de Grecia, temperaturile au scăzut. În oraşul Florina, situat în nordul Greciei, aproape de miezul nopții erau zero grade și începuse să ningă. Peste noapte, însă, termometrul a ajuns până la minus 20 de grade.

Frontul de vreme rece urmează să se deplaseze către sud pe perioada weekendului, aducând pentru prima dată după mult timp temperaturi care se apropie de zero în capitala Atena, potrivit meteorologilor.

Sursă foto: historia.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol