18 iulie 2024, 22:52

Șase noi stații de încărcare a mașinilor electrice în Constanța

Enel X România a montat primele șase stații de încărcare a vehiculelor electrice în orașul Constanța.

Aici, șoferii își pot încărca vehiculele electrice începând cu 1,29 lei/ unitate de încărcare (1 unitate de încărcare = 1 kWh).

„Venim în sprijinul românilor care optează pentru mobilitatea electrică prin extinderea rețelei de stații de încărcare a vehiculelor electrice pe teritoriul României. Astfel, șoferii se pot bucura de o mai mare flexibilitate și de o îmbunătățire a accesului la infrastructura de încărcare electrică, în linie cu angajamentul nostru de a facilita transportul curat și sustenabil”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility Enel X România, potrivit green-report.ro.

Patru stații sunt de tipul JuicePole și sunt localizate pe străzile Unirii și Fulgerului-Dezrobirii, la Spitalul Militar și în parcarea etajată a Spitalului Județean Constanța. Cu o putere de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre stații permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice și încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii. Alte două stații, de tipul JuicePump, sunt amplasate pe strada Pandurului – Șoseaua Mangaliei și în parcarea Portului Tomis, potrivit sursei citate.

Fiecare stație de încărcare permite reîncărcarea a două vehicule electrice în același timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. Încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează, în curent continuu, aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii.

Conducătorii auto pot verifica locația și starea punctelor de încărcare Enel X pe o hartă interactivă fie în aplicația JuicePass, fie pe site-ul web.

Sursă foto: playtech.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol