17 aprilie 2024, 21:39

Românii renunță să își mai usuce rufele pe balcon din cauza accentuării poluării

Un număr din ce în ce mai mare de români au renunțat să își mai usuce rufele pe balcon sau în curte pe fondul accentuării poluării.

Astfel, datorită acestui lucru în pandemie piața uscătoarelor de rufe a crescut cu 72,7%, arată datele Candy Hoover România, citate de green-report.ro.

,,În București, în Brașov, în Timișoara, Craiova și în alte mari orașe, nivelul poluării a devenit o reală problemă. Praful și noxele au făcut ca, în multe cazuri, uscarea tradițională a rufelor să nu mai poată fi posibilă. Restricționarea funcționării magazinelor specializate, creșterea ofertelor de uscătoare și, nu în ultimul rând, interesul românilor pentru tehnologii care să le ușureze viața, toate aceste elemente trebuie puse în legătură directă cu creșterea semnificativă a vânzărilor acestor produse”, afirmă Cristina Bănică, Managing Director la Candy Hoover Romania, potrivit sursei citate.

Astfel, dacă înainte de criza COVID, investițiile în casă nu reprezentau pentru mulți dintre români o prioritate, asta mai ales în condițiile în care își petreceau mai mult timp la serviciu, odată ce au trecut la munca de acasă, a apărut nevoia de schimbare.

Pe lista noilor achiziții s-au aflat, în această perioadă, și uscătoarele de rufe, unde volumul vânzărilor a crescut cu peste 72,7%, arată datele Candy Hoover România.

,,Dacă în ianuarie și februarie 2020, pe piața românească s-au vândut, în total, peste 8.000 de uscătoare de rufe, în aceeași perioadă din 2021 s-a ajuns la aproximativ 14.000, un semn al interesului în creștere pentru acest tip de produs”, a mai declarat aceasta.

Potrivit experților, potențialul pieței de uscătoare este unul semnificativ, în condițiile în care, în prezent, în România se vinde un uscător la 10 mașini de spălat rufe. În țările vestice, raportul este de 1 la 3. Pe ansamblu, dincolo de datele din primele două luni din 2020/2021, piața uscătoarelor de rufe din România a raportat, la finele anului trecut, peste 68.000 de unități vândute. Spre comparație, piața mașinilor de spălat rufe a înregistrat vânzări de 580.000 de unități.

La finele lunii ianuarie a avut loc ultimul episod de poluare masivă în Capitală, când reţelele independente de măsurare au arătat creşteri importante ale concentraţiilor poluanţilor monitorizaţi care au fost chiar şi de trei ori mai mari faţă de nivelul maxim admis.

Sursă foto: greatnews.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol