Inițiativa Chance Romania, condusă de cadre didactice specializate din Pennsylvania, a ajuns și în România. Demersul educațional este la prima ediție care include studenți români. Formatul este gândit în așa fel încât cursurile teoretice, adresate studenților biologi, ecologi și geografi, să fie concretizate și aplicate în munca de teren, chiar pe teritoriul rezervației Delta Dunării.
Activitățile interdisciplinare propun depistarea și analizarea unor probleme importante, colectarea probelor de apă și sediment pentru raportul de contaminare. Obiectivul cercetărilor este detecția factorilor nocivi și obținerea unor răspunsuri relevante pentru întrebări semnificative din domeniu.
Studenții Universității din București sunt însoțiți de mai mulți profesori mentori din România, dar și de fondatorii proiectului, prof. Jacqueline McLauglin și prof. Kathleen Fadigan, care studiază tematici ecologice globale.
Programul zilnic include atât activități de investigare, recoltare și observare, cât și întocmirea graficelor geografice ce vizează utilizarea terenului protejat. Dinamica grupului reprezintă un aspect foarte important pentru profesori, iar jocurile de echipă sunt nelipsite, programul vizând o abordare interactivă care să conducă la dialog și dezbatere între participanți.
Proiectul se încheie pe data de 26 iulie, iar lucrările de cercetare ale studenților vor fi prezentate în cadrul unui simpozion. Cheltuielile au fost asigurate integral de către Universitatea din București.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol