18 mai 2024, 7:11

Tururi ornitologice gratuite în Deltă, la schimb cu ambalaje de plastic

Societatea Ornitologică Română (SOR) începe proiectul „PETlican”, prin care îşi propune reducerea cantităţii de plastic din Delta Dunării, prin promovarea unui comportament responsabil faţă de natură. Campania se desfăşoară în perioada 16-27 august, pe plajele de la Marea Neagră din Sulina şi Sfântu Gheorghe.

Aici sunt instalate corturi ale organizaţiei neguvernamentale, iar voluntarii asociaţiei le oferă turiştilor mini-tururi ornitologice gratuite, dacă aceștia aduc spre reciclare PET-uri: cinci sticle de plastic de doi litri sau zece de 0,5 litri. Tururile ornitologice vor dura maximum o oră, în funcţie de numărul persoanelor care se vor adresa voluntarilor SOR.

În timpul celor două săptămâni, voluntarii de la SOR vor vorbi cu turiştii, dar şi cu localnicii despre necesitatea protejării mediului.

Campania are ca ambasador pelicanul comun, o pasăre emblematică pentru Delta Dunării, dar şi uşor de recunoscut de către public. Pentru ca în viitor pelicanul să nu devină „PETlican”, proiectul îşi doreşte să tragă acum un semnal de alarmă privind pericolele la care sunt expuse multe dintre specii din cauza neglijenţei şi nepăsării oamenilor.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol