18 mai 2024, 0:32

Proiectul privind managementul speciilor invazive a fost prezentat în Delta Dunării

Echipa de implementare a proiectului „Managementul adecvat al speciilor invazive din România” a realizat o prezentare a proiectului la Dunavățu de Jos, în Delta Dunării. Prezentarea a avut loc în 27 iulie, cu ocazia unei acțiuni de ecologizare și conștientizare a populației locale și a actorilor locali, acțiune realizată în cadrul proiectului „Delta curată. Comunitate responsabilă”.

Printre instituțiile participante la eveniment s-au aflat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării și agenți economici locali, în special proprietari de pensiuni.

În prima parte a zile, la finalul acțiunii de ecologizare, Marius Matache a realizat o prezentare generală a obiectivelor și acțiunilor proiectului, importante mai ales în contextul recentului incident din zonă, cu exemplarele de somn african capturate. În cea de a doua parte a zilei, au fost distribuite turiștilor aflați în zonă o serie de materiale informative referitoare la proiect.

Obiectivul general al proiectului este de a crea instrumentele stiințifice și administrative necesare pentru managementul eficient al speciilor invazive din România, în conformitate cu Regulamentul UE 1143/2014 privind prevenirea și gestionarea introducerii și răspândirii speciilor alogene invazive.

Foto: Marius Matache (Facebook)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol