17 aprilie 2024, 23:01

Primul caz de autovehicul confiscat în Capitală pentru transport și depozitare ilegală de deșeuri VIDEO

A avut loc primul caz de autovehicul confiscat în Capitală pentru transport și depozitare ilegală de deșeuri, în conformitate cu prevederile HG nr. 1061/2008 privind confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei.

Este vorba despre o autoutilitară surprinsă de comisarii Gărzii Naționale de Mediu care depozita ilegal deșeuri provenite din construcții (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale.

În acest context, persoana prinsă în flagrant a fost amendată cu 30.000 de lei, iar autobasculanta cu care a transportat deșeurile a fost confiscată, conform legislației în vigoare.

Potrivit ministrului Mediului, Tánczos Barna, până în prezent, au fost descoperite depozite ilegale de deșeuri pe o suprafață de aproape 300.000 de mp din București.

„Doar aplicarea măsurilor dure prevăzute de lege poate opri un fenomen care care a ajuns pentru mulți să devină o normalitate: depozitarea oriunde în Capitală a resturilor din construcții sau demolări sau chiar a lucrurilor care nu ne mai sunt necesare, inclusiv a deșeurilor din ambalaje. Până acum echipele noastre mixte au organizat peste 100 de inspecții în toate sectoarele Capitalei, fiind aplicate amenzi de peste 200.000 de lei. Acțiunile au descoperit depozite ilegale de deșeuri pe o suprafață de aproape 300.000 de mp din București. Toate aceste zone ale Bucureștiului vor fi salubrizate și monitorizate în continuare de echipele noastre”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Sursă foto: republica.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol