19 iulie 2024, 0:11

Primarul Capitalei cere suspendarea documentelor care permit transformarea spațiilor verzi din București în zone construibile

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, cere suspendarea documentelor care permit transformarea spațiilor verzi din București în zone construibile. În acest context, Consiliul General al Municipiului București va vota pe 26 februarie propunerea primarului, potrivit green-report.ro.

Mai precis, Nicușor Dan cere Consiliului General suspendarea pentru doi ani a Planurilor Urbanistice Zonale a tuturor sectoarelor, cu excepția sectorului 1, unde un astfel de document nu a fost aprobat.

În cazul în care propunerea primarului Capitalei va fi aprobată, suspendarea PUZ-urilor începe de pe 5 martie, potrivit sursei citate.

Astfel, pe perioada de suspendare, certificatele de urbanism și autorizațiile de construire / desființare emise de Primarul Municipiului București și de primarii sectoarelor Municipiului București vor respecta prevederile documentațiilor de urbanism anterioare.

Nu în ultimul rând, prevederile de suspendare se aplică inclusiv certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire și desființare aflate în curs de emitere la data intrării în vigoare a hotărârilor, prevăd proiectele de hotărâre.

Sursă foto: ziare.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol