17 aprilie 2024, 22:10

Primăria Sectorului 4 vrea să construiască încă două pasarele pietonale. Locuitorii, nemulțumiți

Primăria Sectorului 4 a scos la licitație acordul-cadru pentru proiectarea și execuția a două pasarele pietonale.

Cu toate acestea, locuitorii sunt nemulțumiți și cer autorităților să nu mai prioritizeze circulația mașinilor în detrimentul accesului lor la singurul parc din zonă.

„Una dintre pasarele va fi construită într-una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 4, la intersecția bulevardelor Gheorghe Șincai cu Tineretului. Aceasta va fi cea mai mare pasarelă, cu o lungime de aproximativ 165 de metri, care va permite, pe de o parte, traversarea în siguranță a pietonilor, ce nu vor mai fi nevoiți să aștepte la semafor, precum și fluidizarea circulației mașinilor din zonă și, implicit, reducerea poluării prin scurtarea timpilor petrecuți în trafic, pe de altă parte”, se arată în proiect.

Accesul pietonilor se va face de o parte și de alta a celor două artere mari de circulație, aceștia având la dispoziție lifturi, cu capacitatea de 13-15 persoane, inclusiv pentru cele cu dizabilități locomotorii și bicicliști, precum și scări rulante.

Cea de-a doua pasarelă va fi construită la intersecția bulevardului Constantin Brâncoveanu cu Șoseaua Olteniței.

„Folosim zilnic trecerile de pietoni pentru a merge cu copii, cu cățeii, cu bicicletele sau cărucioarele în parc. Suntem tineri şi bătrâni, unii avem dificultăți în a ne deplasa, alții împingem cărucioarele bebeluşilor noştri, iar alții vrem să alergam în parc. Nu vrem să urcăm şi coborâm pasarele pentru a face asta. Ne dorim ca oraşul să fie unul pentru oameni. Cerem ca administrația locală să nu mai prioritizeze circulația maşinilor în detrimentul accesului nostru la singurul parc din zonă”, a transmis inițiatoarea unei petiții online semnată de 1.200 de persoane.

Sursă foto: agerpres.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol