25 iunie 2024, 8:06

Primăria Sectorului 2 vrea să deschidă curțile și terenurile de sport ale școlilor și în afara orelor

Primăria Sectorului 2 dorește să deschidă curțile și terenurile de sport ale școlilor și în afara orelor de curs. Programul de acces în curțile școlilor și pe terenurile de sport se va stabili în funcție de programul de prezență al agentului de pază în unitate.
Anunțul a fost făcut de viceprimarul Alexandra Chirilă prin intermediul unui mesaj pe pagina de socializare.
Astfel, regulamentul prevede accesul gratuit pentru toți copiii și elevii cu vârste de până în 18 ani, domiciliați în sectorul 2 sau care frecventează unități de învățământ de pe raza sectorului.
„A intrat în consultare publică regulamentul pentru accesul în curțile școlilor în afara orelor de curs al copiilor și tinerilor. Este un proiect inițiat în urma cererilor venite de la părinți și tineri elevi care simt nevoia de mai mult spațiu. Părinții au nevoie de locuri unde copiii să poată bate o minge fără să aibă grija traficului iar tinerii de terenuri unde să poată juca un handbal, tenis, fotbal, baschet. Cum făceam noi când eram mici. Cred că mai ales acum, când suntem după un an de pandemie și restricții, deschiderea curților școlilor este o măsură care va ajuta la îmbunătațirea calității vieții în sector și-l va face un sector mai prietenos cu copiii”, a anunțat viceprimarul Alexandra Chirilă pe Facebook.
Astfel, programul va începe la o oră după încheierea orelor de curs, a examenelor, olimpiadelor, concursurilor sau festivităților, și numai după programul de învățământ obligatoriu, cu mențiunea ca acesta să se încadreze în cele 12 ore în care este asigurată paza.
În zilele de sâmbătă și duminică, dar și în vacanțe și de sărbători legale, programul începe de la ora 8, cu excepția zilelor în care au loc examene, concursuri, olimpiade și alte activități.
Sursă foto: invatamantsector2.ro.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol