21 aprilie 2024, 1:47

Prima fermă regenerativă din România s-a deschis VIDEO

Prima fermă regenerativă din România s-a deschis.

Se numește Sol și Suflet și a fost inaugurată de Institutul de Cercetare în Permacultură din România şi retailerul german Kaufland la Vlădeni, judeţul Dâmbovița, potrivit green-report.ro. 

Aici vor fi cultivate legume și fructe în sistem regenerativ organic, prin aplicarea unor proceduri precum sechestrarea carbonului atmosferic în sol.

În același timp, ferma va funcționa ca un centru educațional pentru antreprenorii care vor să practice acest tip de agricultură.

Scopul este ca specialiștii de acolo să cerceteze și să dezvolte modelul de producție regenerativ, oferind totodată programe de educație și formare profesională pentru fermierii aflați la început de drum, care vor să adopte acest tip de agricultură.

Astfel, ferma va coordona programe de voluntariat, tabere, cursuri și ateliere practice. Cei interesați se pot înscrie pe website-ul fermei care va găzdui Librăria de Resurse, o colecție de materiale educative video despre agricultura regenerativă, distribuit Open-Source.

Ce este o fermă regenerativă

Este o fermă care are drept scop diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin sechestrarea carbonului în sol, în timp ce oferă produse sănătoase și susține dezvoltarea unui viitor sustenabil.

„Vrem să reinventăm modul în care se face agricultura, știm că este posibil să producem hrană sănătoasă, de calitate, și să generăm profit pentru fermieri în timp ce creștem continuu fertilitatea naturală a solului, biodiversitatea, sechestrăm carbon atmosferic în sol și îmbunătățim calitatea vieții fermierilor”, a declarat Ionuț Bădică, Președinte ICPR, potrivit sursei citate.

Mai precis, agricultura regenerativă schimbă paradigma producției de hrană și propune soluții cu impact pozitiv vizibil din punct de vedere ecologic, economic și social: acordă o atenție sporită sănătății și fertilității solului, susține diversitatea speciilor, îmbunătățește calitatea vieții fermierilor și asigură bunăstarea animalelor.

Sursă foto: manager.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol