18 iulie 2024, 22:33

Poluare masivă în București. Traficul, principala cauză

Agenția pentru Protecția Mediului București a anunțat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au fost înregistrate creșteri ale poluanților monitorizați în București.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, concentrațiile de PM10 au fost la stațiile Cercul Militar și Titan la aproape triplul valorii limită stabilite.

„La stațiile B6- Cercul Militar, de trafic, și B2- Titan, concentrațiile de PM 10 au fost cele mai ridicate, concentrația medie orară maxim înregistrată a fost de 148 micrograme/mc, aproape triplul valorii limită stabilită pentru media zilnică. Și celelalte stații de monitorizare au înregistrat concentrații medii orare ale PM 10 în jurul și peste valoarea de 100 micrograme/mc Concentrația medie orară a NO2 a ajuns la o valoare foarte apropiată de valoarea limită (185 micrograme/mc față de VL=200 micrograme/mc) doar la stația B6”, a anunțat Agenția pentru protecția Mediului București.

Potrivit sursei citate, principala cauză a fost traficul.

„La începutul serii de ieri, la toate stațiile de monitorizare din oraș s-au inregistrat corelații între poluanții monitorizați (creșteri pe aceleași perioade ale concentrațiilor de PM10, NO2 și CO, chiar și benzen). Analiza corelațiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creșterea concentrațiilor de pm10. Începând cu ora 20, concentrațiile de particule PM 10 au crescut în continuare, în orele de seară spre noapte aducându-se aport suplimentar din încălzirea rezidențială”, a mai arătat Agenția pentru protecția Mediului București.

Sursă foto: rfi.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol