18 mai 2024, 6:53

Cum să organizezi o petrecere cu grijă față de mediu

Dacă doriți să organizați o petrecere cu grijă față de planetă, aveți multe de luat în considerare. Obiectivele dvs. ar trebui să includă menținerea deșeurilor la un nivel cât mai scăzut și asigurarea faptului că bunurile pe care le utilizați sunt fabricate în mod durabil, ceea ce înseamnă că producția lor evită epuizarea resurselor naturale.

„Reutilizabil” este cuvântul de ordine

Spune „la revedere” plasticului de unică folosință! Căutați farfurii, căni și obiecte de epocă. Împrumutați de la prieteni și nu vă fie teamă să cereți oaspeților să-și aducă propria farfurie sau ceașcă. De asemenea, puteți posta cereri pe grupuri și forumuri de cartier.

Durabilitatea este la modă

Evitați vesela din plastic, care de obicei nu poate fi reciclată. Alegeți produse din hârtie, care pot fi realizate din materiale reciclate post-consum, deoarece s-ar putea să le puteți recicla sau composta după utilizare. Alternativele mai scumpe, dar mai solide, includ trestia de zahăr cu aspect rustic, bambusul și frunza de palmier. Paharele de hârtie pot fi dificil de reciclat, deoarece majoritatea conțin o căptușeală din plastic sau ceară, pentru a le împiedica să se înmoaie.

Analizați etichetele

Atunci când evaluați produsele de unică folosință care pretind că sunt durabile, acordați o atenție deosebită etichetelor produselor, deoarece multe articole biodegradabile nu se vor descompune într-un coș de compost din curtea din spate și trebuie să fie procesate la o instalație specială. A avea „eco” pe etichetă nu garantează că produsul este bun pentru mediu. Căutați produse care sunt certificate drept compostabile.

Spune adio baloanelor

Ținând cont de heliul și latexul pe care le conțin, precum și de ravagiile pe care sunt capabile să le provoace atunci când sunt eliberate, baloanele nu sunt în general aprobate pentru petreceri eco. Sunt disponibile baloane din latex biodegradabil, dar nu este clar cât de repede se descompun. În loc de baloane, puteți folosi mingi din hârtie creponată, care pot fi aranjate în arcade. Dacă baloanele sunt obligatorii, oferiți-le pentru reutilizare într-un grup de cartier online.


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol