16 iunie 2024, 5:57

Un oficial rus cere scuze Ucrainei la o întâlnire despre știința climatică

Un reprezentant al guvernului rus a cerut scuze Ucrainei și a spus că nu există nicio justificare pentru invadarea acestei țări, în timpul unei reuniuni a cercetătorilor și a guvernelor din domeniul climei, duminică.

În timpul ultimei sesiuni a unei întâlniri online de două săptămâni pentru aprobarea celui mai nou raport de succes al Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC), șeful delegației de la Moscova, Oleg Anisimov, a spus în rusă:

„În primul rând, permiteți-mi să mulțumesc Ucrainei și să prezint scuze în numele tuturor rușilor care nu au putut preveni acest conflict. Toți cei care știu ce se întâmplă nu reușesc să găsească nicio justificare pentru acest atac împotriva Ucrainei.”

Întâlnirea nu a fost publică, deși sunt publicate rezumate care descriu pozițiile pe care le iau țările.

Delegația ucraineană a fost forțată să părăsească întâlnirea de joi, după ce trupele ruse au invadat țara. Șefa delegației, Svitlana Krakovska, a spus că trebuie să se refugieze în adăposturi anti-bombe. Ulterior, s-a raportat că s-a întors la întâlnire pentru ultima sesiune.

IPCC a aprobat versiunea finală a raportului duminică. Este cea mai profundă investigație de până acum asupra impactului schimbărilor climatice din întreaga lume.

Foto: Siberian Times (via Știrile ProTV)


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol