17 iunie 2024, 14:21

Pisică de mare, surprinsă în zona Cazinoului din Constanța

O pisică de mare a fost surprinsă în Marea Neagră, în zona Cazinoului din Constanța.

Evenimentul a fost comentat de biologulRăzvan Popescu-Mirceni. Acesta a explicat, la Digi24, că aceste animale marine sunt deseori prinse în plasele pescarilor, fiind destul de rare.

În același timp, biologul a explicat că momentul în care acestea sunt prezente este un semnal că acestea vin pentru a-și lăsa ouăle.

“Din păcate, sunt foarte pescuite, laolaltă cu vulpile de mare. Sunt asemănătoare ca formă, dar sunt specii diferite. Cele două specii se întâlnesc și au același domeniu pe fundul mării, unde se pescuiesc laolaltă cu calcanul. Din păcate, plasele specifice pentru calcani le prind și pe acestea în număr mare. Multe dintre ele, mai ales vulpile de mare, sunt aruncate, pentru că se prepară greu și nu sunt agreate de toată lumea. În schimb, din pisica de mare, fiind un rechin la bază, se poate prepara inclusiv celebrul batog și din acest motiv sunt apreciate inclusiv economic. Nu sunt numeroase. Sunt sub calcan ca și stoc, deși calcanul are o presiune majoră din partea pescuitului. În momentul în care sunt prezente, este o bucurie și este un semnal că multe dintre el au venit aici pentru a-și lăsa acele ouă foarte caracteristice”, a explicat biogologul, potrivit sursei citate.

Sursă foto: bzb.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol