18 mai 2024, 6:18

Nicușor Dan explică ce se va întâmpla după suspendarea PUZ-urilor

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat ce se va întâmpla după suspendarea PUZ-urilor.

Astfel, edilul a declarat că autorizaţiile de construire emise înaintea suspendării vor rămâne în vigoare şi că CGMB va putea adopta PUZ-uri punctuale pentru “dezvoltări rezonabile”, însă nu va da autorizații de construcție pe spații verzi, potrivit green-report.ro.

“Tot ce înseamnă autorizaţie de construire emisă înainte de această suspendare rămâne în vigoare, pentru că suspendarea produce efecte numai pentru viitor. De asemenea, pentru certificate de urbanism care sunt deja emise, în baza PUZ-urilor de sector şi care prevăd dezvoltări rezonabile de genul: o funcţiune care era prevăzută în PUG ca industrială şi care nu se mai potriveşte în anul 2021 ca industrială, în mijlocul unui cartier de locuinţe, pentru ca ea să devină funcţiune de locuire, evident, de la lună la alta putem să dăm un PUZ punctual pentru a rezolva această chestiune. Însă dacă cineva avea în PUG un teren cu funcţiunea de spaţiu verde şi printr-un PUZ de sector acel teren a devenit construibil, îmi pare rău, nu vom încălca legea şi nu vom da PUZ pentru autorizaţie de construire pentru respectivul spaţiu verde”, a precizat Nicuşor Dan, potrivit sursei citate.

În același timp, Nicușor Dan a mai menționat că PUZ-urile sectoarelor 3 și 6 sunt anulate, însă deciziile nu sunt definitive.

“În momentul în care a fost aprobat PUZ sector 3, am formulat la DNA o plângere pentru, pe de-o parte schimabrea destinației de spațiu verde a mai multor terenuri, și pe de altă parte, pentru modificarea densității cu mai mult de 20% pentru aceste zone din sectorul 3”, a mai declarat Nicușor Dan.

După anunțul ordinei de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București pentru data de 26 februarie, mai multe asociații de investitori imobiliari, dar și avocați au luat poziții față de intenția lui Nicușor Dan de a suspenda pe o perioadă de doi ani PUZ-urile sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6.

Sursă foto: g4media.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol