18 mai 2024, 19:46

Poluarea a influențat moartea unei fetițe din Londra

Justiția britanică este prima din lume care recunoaște rolul poluării aerului într-un caz de deces, anunță Press Stories. Ella Ado-Kissi-Debra, o fată de nouă ani care locuia în Londra, a murit în 15 februarie 2013, în urma unui atac de astm sever.

Fata locuia în Louisham, la 30 de metri de South Circular, o stradă aglomerată din sudul Londrei. În 2014, justiția a stabilit că a murit de insuficiență respiratorie acută cauzată de astm bronșic sever.

Dar această concluzie a fost anulată în 2019 și o nouă rundă de investigații a fost demarată, în lumina noilor dovezi științifice. La ele au contribuit un raport al expertului în poluare a aerului din Marea Britanie, Stephen Holgate, în 2018. Acesta a stabilit o legătură izbitoare între dioxidul de azot (NO2) și nivelul particulelor suspendate de lângă casa fetei.

Ancheta a aflat că, în cei trei ani de dinainte de moarte, fata a avut mai multe crize și a fost internată la spital de 27 de ori, conform site-ului BBC. Legistul a tras concluzia că Ella a murit de astm, inclusiv din cauza expunerii la poluarea excesivă a aerului.

Holgate a explicat în decembrie 2020 că se estimează că poluarea aerului este asociată cu 28.000 până la 36.000 de decese în fiecare an în Marea Britanie.

Foto: Evening Standard


Creator flexibil de conținut, comunicator cu experiență jurnalistică și cunoscător al tehnologiilor digitale. Detalii pe blog-ul personal și pe LinkedIn.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol