28 mai 2024, 11:30

Ministrul Mediului, surprins de datele Eurostat: „Țara este plină de plastic”

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, susține că există o contradicție între cifrele oficiale legate de reciclarea plasticului din România și realitatea de pe câmpuri și din păduri.

În acest context, ministrul Mediului a declarat: „Țara este plină de plastic”, potrivit green-report.ro.

În UE aproximativ 41,5% din deșeurile de ambalaje din plastic au fost reciclate în anul 2018. România a fost peste media UE, în condițiile în care 43% din deșeurile de ambalaje din plastic au fost reciclate în acel an, potrivit datelor Eurostat.

În 2019, România a reciclat 59,1% din PET-urile introduse pe piață – față de obiectivul legal de 55% -, și 38,4% din alte plastice, obiectivul fiind de 22,5%.

Informațiile au fost prezentate în conferința „Taxa pe plastic nereciclat”, organizată de Green Report, în cadrul căreia a participat și ministrul Mediului.

„Mă surprind datele din această analiză. Sper că cele pe care le-ați avut la bază sunt veridice și corecte pentru că a avea un procent de reciclare la nivelul României de peste 40% este un rezultat remarcabil”, a comentat acesta.

În același timp, ministrul a mai declarat: „Constant o contradicție relativ ciudată între cifrele care ne arată o performanță destul de bună a țării noastre în privința reciclării și situația pe care o întâlnim la fiecare colț de stradă și în fiecare localitate, pe fiecare drum, câmp și în pădurile prin care ne plimbăm ca turiști. Țara este plină de plastic. Probabil restul de 57% nu s-a colectat și s-a depus în toate părțile posibile și imposibile în toate șanțurile, zonele rurale și pădurile”.

Sursă foto: earth911.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol