25 iunie 2024, 7:21

Ministrul brazilian al Mediului dorește ajutor extern de 1 miliard de dolari pentru reducerea defrișărilor în Amazon

Ministrul brazilian al Mediului dorește ajutor extern de 1 miliard de dolari, inclusiv de la Statele Unite, pentru a ajuta la reducerea defrișărilor în Amazon cu 30% – 40%, potrivit green-report.ro.

„Planul este de 1 miliard de dolari pe 12 luni”, a declarat ministrul, Ricardo Salles, potrivit sursei citate.

Astfel, acesta a explicat: „Dacă resursele respective ar fi disponibile pentru a fi utilizate în acest mod (pentru a combate defrișările), ne putem angaja la o reducere între 30% și 40% în 12 luni”.

In acest context, o treime din bani vor fi folosiți pentru finanțarea acțiunilor de combatere directă a defrișărilor, a spus Salles, în timp ce celelalte două treimi vor fi folosite pentru dezvoltarea economică, pentru a oferi oamenilor care au beneficiat de pădurea tropicală oportunități alternative.

Totodată, acesta a adăugat că a cerut bani Statelor Unite și a cerut și Norvegiei „dacă vor să colaboreze”.

Armata va rămâne la conducere, a spus Salles, deoarece este mai ieftin să-și plătească tarifele zilnice decât să angajeze personal cu normă întreagă la agenția de mediu Ibama. Agenția a suferit reduceri bugetare în cadrul mandatului lui Bolsonaro.

„Dacă nu primim banii, vom face tot ce putem cu resursele noastre, dar nu mă pot angaja într-un procent specific de reducere (a defrișării – n.red.)”, a spus Salles.

Sursă foto: croaziere.co.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol