19 iulie 2024, 0:33

Luna decembrie 2020, cea mai călduroasă din 1961 încoace

Luna decembrie a anului 2020 a fost cea mai călduroasă de 60 de ani încoace.

Mai precis, nu a mai existat o iarnă atât de călduroasă în România din 1961 încoace.

Potrivit directorului general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, diferența a fost, în medie, de 3,5 grade Celsius faţă de normalul pentru această perioadă.

„Luna decembrie din acest an se situează pe primul loc ca fiind cea mai călduroasă lună decembrie din 1961 până în prezent. Temperatura medie a intervalului 1-29 decembrie fiind de 2,7 grade Celsius, cu o abatere pozitivă de 3,5 grade Celsius faţă de normalul climatologic al unei luni decembrie în ţara noastră”, a spus Elena Mateescu, potrivit Agerpres.

În același context, aceasta a declarat că în tot anul 2020 valorile medii lunare au fost mai mari pentru fiecare perioadă în parte.

„Cea mai mare diferenţă faţă de normal a fost înregistrată în februarie, cu o abatere termică pozitivă de 3,9 grade, şi iată că încheiem anul cu o abatere medie de 3,5 grade, care s-ar putea chiar să mai crească, având în vedere temperaturile mari din ultimele două zile ale anului, mai ridicate cu 10-14 grade Celsius în regiunile sudice şi sud-estice ale ţării faţă de normalul climatologic al perioadei din calendar”, a adăugat Elena Mateescu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: zdg.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol