18 mai 2024, 0:32

Lidl, inițiativă inedită: Dezvoltă primul standard agricol pentru protejarea biodiversității

Lidl dezvoltă primul standard agricol pentru protejarea și conservarea biodiversității în producția convențională de fructe și legume, potrivit green-report.ro.

Astfel, potrivit sursei citate, acesta va fi disponibil pentru toți producătorii de fructe și legume până la finalul anului 2021.

Așadar, Lidl își propune să promoveze în mod activ protejarea biodiversității și să ofere furnizorilor de fructe și legume posibilitatea de a-și dezvolta producția, având un impact și mai redus asupra mediului.

La dezvoltarea acestui standard mai participă: Sustainable Food Systems GmbH (SFS), în rolul de lider de proiect, Fundația Global Nature FUND (GNF), organizație cu o experiență îndelungată de lucru cu standarde și companii din sectorul alimentar, Bioland, Fundația Lake Constance, reprezentanți ai producătorilor agricoli și Universitatea Nürtingen-Geislingen.

“Inițiativa Lidl de a integra biodiversitatea în producția de fructe și legume se aliniază perfect la viziunea  GLOBALG.A.P. de a promova o producție alimentară sigură și responsabilă la nivel mondial”, a precizat Kristian Moeller, director general GLOBALG.A.P.

Noul modul suplimentar GLOBALG.A.P. va fi disponibil pentru toți producătorii de fructe și legume, care își vor putea evalua practicile agricole prin prisma criteriilor de biodiversitate, cu ajutorul auditurilor anuale IFA.

Sursă foto: alba24.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol