18 mai 2024, 6:56

Articole de uz casnic realizate din plastic reciclat, pe rafturi din 1 aprilie

Începând cu 1 aprilie, Lidl România va introduce pentru prima dată articole de uz casnic realizate din cel puțin 95% plastic reciclat, potrivit green-report.ro.

Astfel, Lidl are ca obiectiv să folosească mai multe materiale plastice reciclate, reutilizând astfel materialele reciclabile în mod eficient. În plus, în procesul de fabricare al produselor din plastic reciclat, se utilizează semnificativ mai puține resurse față de produsele noi obținute din plastic convențional.

Prin urmare, Lidl se orientează asupra plasticului reciclat, prin introducerea de noi articole de uz casnic realizate din acest material, potrivit sursei citate.

Astfel, deșeurile de plastic provenite din gospodării sunt colectate de PreZero, curățate, mărunțite și apoi prelucrate în plastic regranulat, cu care se creează produse noi, de înaltă calitate, prietenoase cu mediul.

Așadar, prin alegerea articolele de uz casnic fabricate din plastic reciclat, clienții pot opta pentru o alternativă sustenabilă, iar, prin achiziția lor, contribuie activ la conservarea resurselor și la protejarea mediului înconjurător. De astfel, peste 1400 de tone de plastic reciclat au fost deja folosite în fabricarea articolelor de uz casnic disponibile în magazinele Lidl din toată lumea.

Sursă foto: totuldespremame.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol