18 iunie 2024, 5:04

Dosar penal, după ce zeci de cutii de medicamente expirate au fost găsite în lacul Tarnița FOTO

Un dosar penal a fost înfăptuit după ce Biroul Arii Protejate al Salvamontului Cluj a identificat zeci de cutii de medicamente expirate în lacul Tarnița.

Din lacul Tarnița este alimentat Cluj-Napoca cu apă potabilă.

Sursă foto: cluj24.ro.

„Garda de Mediu se ocupă din acest moment de problemă, am sesizat instituția după ce am descoperit cutiile respective. Acestea au un număr de comandă unde s-au livrat, dacă nu producătorul le-a aruncat și ar putea să fie identificați astfel făptașii. Proprietarii acelor terenuri și administratorul fondului forestier trebuie să se mobilizeze pentru a curăța zona, pentru că acolo sunt proprietăți private”, a declarat Rocsana Contraș, șeful Serviciului Salvamont Cluj, pentru Cluj24.

Astfel, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de infectarea prin orice mijloace a surselor sau rețelelor de apă, dacă apa devine dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, urmând ca la finalizarea investigațiilor să fie dispuse măsuri legale.

Sursă foto: cluj24.ro.

În urma incidentului, aprovizionarea orașului Cluj cu apă a fost imediat oprită, până la finalul anchetei, furnizarea apei continuând din Lacul Someșu-Cald.

Sursă foto: cluj24.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol