18 iunie 2024, 4:54

Iordania reîmpădurește zonele distruse de incendii: Va planta 10 milioane de copaci

Iordania a hotărât să reîmpădurească zonele distruse de incendii. Astfel, intenționează să planteze 10 milioane de copaci în decurs de zece ani, după ce, în 2020 au fost înregistrate 499 de incendii în zone împădurite, potrivit green-report.ro.
“Cel mai mare dezastru este provocat de incendii, deoarece tăierea ilegală a copacilor reprezintă doar 1% din daunele provocate pădurilor”, a declarat Mohamed Daoudia, ministrul Agriculturii la momentul lansării proiectului de reîmpădurire.

Campania de reîmpădurire a început la Kufranjah, care este, potrivit spuselor lui Belal Qtishat, “plămânul Iordaniei”. Astfel, obiectivul primei etape este acela de a se planta 100.000 de copaci pentru a crea păduri în Karak şi Tafilah, la sud de capitală. Campania implică plantarea de copaci locali, precum eucalipt, jujub şi roşcov.

“Este vital să suplinim ceea ce s-a pierdut în flăcări”, a declarat Belal Qtishat.

“Aceasta este singura modalitate de a lupta împotriva deşertificării, a schimbărilor climatice şi a conservării biodiversităţii”, a adăugat şeful departamentului responsabil cu protecţia naturii din cadrul Ministerul Mediului.

Plantarea nu este însă suficientă, fiind necesară totodată prevenirea incendiilor. Prin urmare, Iordania intenţionează să amenajeze posturi de monitorizare, să doteze apărarea civilă cu vehicule concepute pentru combaterea incendiilor forestiere, să utilizeze drone, să organizeze patrule de pădurari şi să deschidă drumuri.

Surrsă foto: all4travel.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol