18 iunie 2024, 5:29

Iohannis vrea deșertificarea combătută și suprafața de pădure extinsă la 40%

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este extrem de important ca deşertificarea să fie combătută, iar suprafaţa de pădure să fie extinsă de la 30% la 40%, potrivit green-report.ro.

Pentru acest obiectiv din strategia naţională vor fi alocate fonduri de 1,5 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

“Este extrem de important şi să combatem deşertificarea, dar şi să extindem suprafaţa de pădure din România. Ambiţia noastră, strategia naţională, este să ajungem la 40% din terenul naţional împădurit, faţă de aproximativ 30%, cât avem acum. Banii în această etapă îi vom lua în esenţă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, unde am prevăzut suma de un miliard şi jumătate de euro pentru aceste acţiuni de replantare”, a spus şeful statului, potrivit sursei citate.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a precizat că va mai participa la astfel de acţiuni.

“Prin participarea mea astăzi, aici, vreau să dau un impuls acestei acțiuni. Voi participa și la alte acțiuni de acest tip. Pentru mine personal este foarte important, iubesc natura, îmi doresc o natură sănătoasă pentru România, pentru generația noastră și pentru generațiile care vin după noi. În același timp, e important de știut, reîmpădurirea este metoda, deocamdată, cea mai eficientă pentru a avea și un mediu curat și pentru a combate încălzirea climatică. Doresc mult succes acestei acțiuni și voi rămâne aproape”, a declarat Iohannis.

Sursă foto: capital.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol