19 iulie 2024, 21:15

Iohannis atrage atenția: Abuzurile la adresa animalelor sălbatice expun populația la noi virusuri

Președintele României, Klaus Iohannis, trage un semnal de alarmă în privința abuzurilor la adresa animalelor sălbatice, chinuirea și traficarea lor. În acest sens, președintele spune că aceste abuzuri expun populația la diverse virusuri.

”Comiterea de abuzuri la adresa animalelor sălbatice, chinuirea și traficarea lor ne expun suplimentar pe noi, oamenii, la diverse virusuri. Astfel de practici cresc riscul apariției unei pandemii precum cea de COVID-19, care ne-a bulversat sănătatea și viața în ultimul an”, se arată în mesajul transmis miercuri de președintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Mondiale a Vieții Sălbatice, potrivit presidency.ro.

În acest context, președintele a declarat că este important să existe respect vis a vis de mediul înconjurător.

”Relația de respect cu viața sălbatică și cu mediul înconjurător este esențială pentru sănătatea noastră. Este fundamental să promovăm permanent modele și practici de gestionare a pădurilor și a vieții sălbatice care să susțină atât bunăstarea noastră, a oamenilor, cât și conservarea pe termen lung a ecosistemelor. Implicarea noastră trebuie să meargă dincolo de protejare, pentru că este necesar să ajutăm natura să se regenereze. Plantarea de copaci contribuie la acest proces de regenerare.

Eforturile de împădurire care au avut loc recent în România reprezintă un motiv de optimism. În 2020, am acordat patronajul campaniei naționale de împădurire organizate de Guvern. Împreună am plantat peste 50 de milioane de puieți, o investiție cu beneficii reale pentru mediu, ecosisteme naturale, dar și pentru sănătatea românilor și pentru generațiile viitoare”, se mai arată în mesaj.

Sursă foto: capital.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol