17 aprilie 2024, 20:54

Inițiativă benefică în Capitală: Un acord a fost semnat pentru colectarea selectivă a deșeurile în toate școlile din București

Un acord de parteneriat privind implementarea unui program pilot în cele 43 de școli gimnaziale și licee din Sectorul 6 al Bucureștiului pentru a crea un model funcțional și eficient de infrastructură logistică și umană pentru colectarea selectivă a deșeurilor în vederea reciclării a fost semnat de ASAP România, Primăria Sectorului 6 și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Acordul vine în urma petiției naționale lansată de ASAP prin care elevii din România solicită autorităților să transforme școlile în unități funcționale de colectare selectivă a deșeurilor, potrivit green-report.ro.

Astfel, în baza Legii nr. 132/2010 (cu modificări ulterioare) privind colectarea selectivă a deșeurilor în instituțiile publice și a Legii nr. 211/2010 (cu modificări ulterioare) privind regimul deșeurilor, România are obligația de a colecta selectiv deșeurile în toate unitățile de învățământ de pe teritoriul țării.

Unde ne aflăm

În prezent, România se află pe locul 26 din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește rata colectării și reciclării deșeurilor municipale. Dintre materialele reciclabile cele mai mari procente le au plasticul (9,9%) și hârtia și cartonul (9,9%), amândouă reprezentând deșeuri generate în cantități mari în instituțiile de învățământ.

Nu în ultimul rând, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și-a anunțat disponibilitatea de a facilita extinderea infrastructurii de colectare selectivă la nivelul întregii capitale.

Sursă foto: 9am.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol